![](/sites/default/files/styles/width_862/public/field/image/fest2018009.jpg?itok=IEmrM9oN)
19 жовтня 2018 року у Коледжі технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбувся IV Міжнародний етнофестиваль кулінарного мистецтва.
Конкурс відкрив директор коледжу Станіслав Щеблюк. З вітальним словом до учасників звернулися Роман Карпюк, заступник голови Волинської обласної ради, і Тетяна Соломіна, заступник начальника Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА.
У конкурсі взяли участь 7 команд: «Журавінкі» Брестського державного торгово-технологічного коледжу, «Чорноморочка» Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, «Станіславські віртуози» Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму, «Кам’янчани» Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості, «Тіп-Топ» Луцького кооперативного коледжу Львівського торгово-економічного університету, «Умільці з Буковини» Чернівецького державного комерційного технікуму, «Профі» Коледжу технологій, бізнесу та права СНУ імені Лесі Українки.
Конкурс складався із трьох етапів:
- приготування гарячої страви з риби за власною рецептурою та її подача;
- приготування та подача вареників за власною рецептурою;
- виготовлення картини-композиції з набору овочів та фруктів з використанням техніки карвінгу.
Оцінювало роботу конкурсантів компетентне журі у складі: голова – Назар Гусар, директор рекреаційного комплексу «Рестпарк»; члени: Оксана Сінчук – директор ресторану «Прага», Алла Яблонська – директор ресторації «Бравий Швейк».
Журі оцінило підготовку, майстерність, дотримання технологічних процесів, оформлення та відзначило найкращих у номінаціях:
- за творчий підхід у приготуванні та подачі страв – команда «Журавінкі»;
- за оригінальність подачі страв та карвінгу – команда «Кам’янчани»;
- за найкращі смакові якості у приготуванні рибної страви та техніку карвінгу – команда «Профі»;
- за креативність приготування вареників – команда «Тіп-Топ»;
- за використання оригінальної рецептури у приготуванні вареників – команда «Умільці з Буковини»;
- за інноваційний підхід у приготуванні страв та карвінгу – команда «Станіславські віртуози»;
- за ексклюзивність подачі страв – команда «Чорноморочка».
Вітаємо учасників конкурсу!
Коледж технологій, права та бізнесу
СНУ імені Лесі Українки
При використанні цієї інформації обов`язкове посилання на першоджерело