18 жовтня у творчому просторі факультету філології та журналістики відбулося вже друге Свято українського гарбуза. Студенти всіх курсів і викладачі взяли активну участь у створенні цікавих композицій, радо фотографувалися в колоритній фотозоні, аби довести, що цей овоч є не тільки корисним, а з нього ще й можна зробити неабиякої краси композиції, а також свого роду протиставити це свято американському Геловіну, який нашій культурі загалом не властивий.
Ініціаторка дійства доцент кафедри української літератури Олена Маланій зауважила: «Захотілося відродити давні українські традиції, те, що споконвічно було властивим нашим предкам, – тішитися врожаю, щедрій осені, дякувати землі за дари, ділитися з іншими радістю. Не множити і сліпо запозичувати чужинське, а популяризувати саме своє, українське, яке закорінене в нашу ментальність».
Окрім виставки композицій із гарбузів, у рамках свята відбувся також ярмарок української кухні. Кожен мав можливість ще й покуштувати смаколиків, які студенти готували власноруч. На столі були найрізноманітніші страви: вареники, вінегрет та інші салати з овочів, пляцки, печиво, маковик «Від декана», кекси з гарбузом, гарбузова каша, компот, солодка вода і т. ін. За зібрані кошти організатори планують придбати нові пледи та інші предмети декору для студентської творчої зони відпочинку, що на факультеті філології та журналістики.
Але і це ще не все. Напевно, найбільший ажіотаж викликала гарбузово-осіння фотозона, де кожен охочий міг сфотографуватися і тим самим мати гарну згадку про свято.
Український гарбуз спричинив цікаве, яскраве дійство, привніс кольорів і гарного настрою усім!
У понеділок експертне журі обере трійку найкращих композицій, переможці отримають приємні сюрпризи за креатив та творчу фантазію.
Тетяна БОКОТЮК,
студентка, кураторка творчого простору
факультету філології та журналістики
Фото Іванни ВЛАСЮК
При використанні цієї інформації обов`язкове посилання на першоджерело