![геофак](/sites/default/files/styles/width_862/public/2024-03/IMG_6143.jpeg?itok=i_Fcs5yF)
Здобувачі другого року навчання ВНУ імені Лесі Українки, які обрали для вивчення вибірковий освітній компонент «Барна справа», відвідали майстер-клас із приготування змішаних напоїв у готельно-ресторанному комплексі «Mojo Hall» (м. Луцьк). Захід відбувся 22 березня 2024 р.
![геофак](/sites/default/files/inline-images/IMG_6148.jpeg)
Майстер-клас для здобувачів провів шеф-бармен Андрій Войтюк. Він ознайомив присутніх із процесом підготовки бару до обслуговування, технікою роботи бармена: способами та методами приготування коктейлів; черговістю закладання інгредієнтів; послідовністю операцій приготування змішаних напоїв; способами гарнірування та сервірування коктейлів. Під керівництвом досвідченого бармена студенти відпрацювали навички мікології, артсервісу, взаємодії з гостями та самостійно приготували коктейль «Clover Club». Для багатьох учасників заходу це стало поштовхом для вибору майбутньої кар’єри в сфері гостинності.
![геофак](/sites/default/files/inline-images/IMG_6146.jpeg)
Практико-орієнтоване вивчення освітнього компоненту «Барна справа» допомагає здобувачам не лише засвоїти теоретичні знання, але й розвивати навички, потрібні для використання у реальному житті. Для всіх учасників майстер-класу це був захопливий досвід, що надихає на подальше вдосконалення в сфері ресторанного бізнесу.
Михайло ПАСІЧНИК,
PhD, старший викладач
кафедри туризму та готельного господарства