Кафедра туризму та готельного господарства ВНУ імені Лесі Українки із метою удосконалення надання освітніх послуг систематично здійснює моніторинг й оновлення освітніх програм.
Для подальшої оптимізації роботи з моніторингом і переглядом освітньо-професійних програм 24 квітня 2024 року відбулося публічне міжуніверситетське онлайн-засідання за участі НПП кафедри туризму та готельного господарства ВНУ імені Лесі Українки, НПП кафедри туризму і готельного господарства Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова, а також здобувачів вищої освіти.
Гаранти ознайомили присутніх зі змістом ОПП, цілями, їх унікальністю. Після презентації відбулася змістовна дискусія та висловлені практичні рекомендації щодо удосконалення проєктів освітніх програм. На обговорення були винесені пропозиції та рекомендації, що надходили від рецензентів, зовнішніх стейкхолдерів, академічної спільноти, здобувачів і випускників освітніх програм.
Висококваліфіковані фахівці в галузі туризму, готельно-ресторанного господарства, курортного сервісу, економіки, управління підприємствами сфери гостинності під час зустрічі, зважаючи на необхідність забезпечення якості освітнього процесу, особливу увагу звернули на перегляд ОК освітньо-професійних програм і їх логічної послідовності, а також ЗК, СК, ПРН, які набуватимуть здобувачі вищої освіти з урахуванням вимог сьогодення.
За результатами такої багатоаспектної співпраці критично проаналізовано діючі освітньо-професійні програми: «Туризм» підготовки здобувачів за спеціальністю 242 Туризм і рекреація першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти; «Готельно-ресторанна справа» підготовки здобувачів за спеціальністю 241 Готельно-ресторанна справа першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, враховано пропозиції при внесенні змін до них.
Співпраця з партнерами сприяє підвищенню якості підготовки здобувачів вищої освіти всіх рівнів і набуття ними потрібних компетенцій.
Дякуємо усім учасникам заходу за співробітництво та конструктивний діалог, слушні пропозиції щодо удосконалення ОПП «Туризм» підготовки здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти; ОПП «Готельно-ресторанна справа» підготовки здобувачів за спеціальністю 241 Готельно-ресторанна справа першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.
Завдячуємо Збройним силам України за можливість навчатися, працювати й жити!
Тетяна ЛИСЮК,
доцент кафедри туризму та готельного господарства,
гарант ОПП «Туризм» другого (магістерського)
рівня вищої освіти